HOLZ VON HIER (LES OD TUKAJ)

Iz Smart Places Network
Skoči na: navigacija, iskanje
Ta stran je prevedena različica strani HOLZ VON HIER in prevod je 100 % dokončan.

Drugi jeziki:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎italiano • ‎slovenščina


Pobuda HOLZ VON HIER (LES OD TUKAJ) je bila ustanovljena s ciljem, da bi na tem področju dosegli želene spremembe in zmanjšali pretok materiala v gozdarskem in lesnem sektorju. Več mednarodnih pionirjev s področja trajnosti je že podprlo iniciativo les od tukaj kot primer najboljše prakse in prispevek za trajnost v prihodnje.

Od klasičnega gradbenega lesa (na sliki), do visoko tehnoloških izdelkov ... Gradbeni izdelki, dokazano iz lesa od blizu, so na voljo na vseh področjih gradnje (Foto: HOLZ VON HIER)


Poslanstvo iniciative LES OD TUKAJ je, da s širjenjem informacij in ustvarjanjem alternativnih trgovskih opcij prispeva k okrepljeni rabi krajših verig pri ustvarjanju vrednosti v lesni industriji. V ta namen nudi LES OD TUKAJ komunikacijsko platformo, skupnost enako mislečih in specifične inštrumente za gospodarsko rabo podnebju optimalno prijaznih lesenih izdelkov.

HOLZ VON HIER (LES OD TUKAJ) za podnebju prijazne lesene izdelke kratkih razdalj (Foto: HOLZ VON HIER )
LES OD TUKAJ = Les z nizko obremenjenostjo z ogljikom (Foto: HOLZ VON HIER)


Eden od inštrumentov iniciative LES OD TUKAJ je znanstvena istoimenska ekološka oznaka HOLZ VON HIER© zur Verfügung, , s katero se označuje podnebju prijazne izdelke iz regionalnih predelovalnih verig.

To je dokaz o izvoru in tako lahko prepoznamo podnebju prijazne lesene izdelke kot temelj za trajnostne odločitve potrošnikov. Vzporedno je na voljo okoljski odtis izdelka, ki predstavlja klasične podatke o vplivu na okolje na podlagi analize faze življenjskega cikla, ki se nanaša na posamezni specifični izdelek ali serijo dobave.

Ker oznaka LES OD TUKAJ spremlja transport lesa od izvora preko celotne predelovalne verige, je LES OD TUKAJ (HOLZ VON HIER ©) edina ekološka oznaka, ki označuje in vrednoti ta pomemben učinek v fazi proizvodnje.

Čeprav je bila iniciativa LES OD TUKAJ prvotno ustanovljena v Nemčiji, njeno delovanje sega čez državne meje in uresničuje vizijo, da bi postala vseevropsko gibanje za zaščito podnebja in virov in za regionalno dodano vrednost. S tega vidika je zavezujoč element partnerstva CaSCo in inštrumentov iniciative LES OD TUKAJ fiksni sestavni del kompleta orodij CaSCo-Toolkits za podnebju prijazen les za načrtovalce in organe oblasti.

Tako je videti izdelka z dokazilom HOLZ VON HIER:

Nemška različica certifikata
Italijanska različica certifikata


Za več informacij obiščite stran:

www.holz-von-hier.de

www.holz-von-hier.at

www.holz-von-hier.eu

www.low-carbon-timber.eu


Vsebina: G. Bruckner in P. Strohmeier