Izdelki in objekti

Iz Smart Places Network
Skoči na: navigacija, iskanje
Ta stran je prevedena različica strani Produkte Objekte in prevod je 100 % dokončan.

Drugi jeziki:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎italiano • ‎slovenščina


Izdelki
Če iščete trajnostne izdelke , morate vedeti, da so tovrstni izdelki velik prispevek varstvu podnebja, ki ga predstavlja les od blizu. Sem sodijo izdelki, s katerimi živite zdravo in bivate varno. So okolju prijazni, avtentični in po pošteni ceni.


Izdelki iz lesa od blizu. . Tukaj lahko najdete konkretne možnosti za nakup izdelkov iz lesa z nizko obremenjenostjo z ogljikom, torej izdelkov, ki so bili izdelani v vaši regiji ali v okviru regionalnih pobud ali tudi dokazano podnebju in okolju prijazno s certifikatom LES OD BLIZU . Klasični gradbeni les, visoko tehnološki gradbeni izdelki, inovativni izdelki za notranjo gradnjo, oprema, pohištvo, okna, vrata, stopnice, fasade, podi, stene, stropne obloge, zunanji les, les za specialno rabo, darilni program, interier, les za energijo in embalažo so skupine izdelkov, v katerih na zemljevidu v nadaljevanju lahko najdete izdelke, ki so dokazano iz lesa od blizu.

Suppliers of Holz von Hier and other regional timber| Tukaj lahko poiščete


Informacije o pomembnejših skupinah gradbenih izdelkov lahko najdete na Listih z informacijami o skupinah izdelkov.

Od klasičnega gradbenega lesa (na sliki), do visoko tehnoloških izdelkov ... Gradbeni izdelki, dokazano iz lesa od blizu, so na voljo na vseh področjih gradnje (Foto: HOLZ VON HIER)


Objekti
Objekti in zgradbe, ki so zgrajene iz gradbenega lesa od blizu, so zgradbe lesa z nizko obremenjenostjo z ogljikom. Na optimalni način povezujejo varstvo podnebja z lesom od blizu in regionalno dodano vrednost. Od modernih do tipičnih zgradb ali občinskih večnadstropnih stavb do podeželskih zgradb.

Potujte z nami do objektov v: Nemčiji, Avstriji, Italiji, Sloveniji, Franciji in poiščite svoj navdih.

Informacije, kako lahko tudi vi vpišete objekte in katere zahteve  »Nizke obremenjenosti z ogljikom« ("Low Carbon") za to veljajo, najdete na povezavi les z nizko obremenjenostjo z ogljikom.

Z nagrado regionalnega lesa v alpskem prostoru Alpine Space Regional Timber Award so konec leta 2018 prvič nagradili objekte v alpskem prostoru, ki imajo dokazano nizek okoljski odtis uporabljenih lesenih gradbenih materialov. Objekte, ki so bili z omenjeno nagrado nagrajeni, lahko najdete spodaj:

Nagrada lokacije objektov

Primeri najboljše prakse. Mnogi akterji javnih organov poskušajo na različne načine »Les od blizu« uporabiti v različnih rabah. Brez inštrumentov, ki so na voljo v kompletu orodja lesa z nizko obremenjenostjo z ogljikom (‚Low Carbon Timber toolkit‘), je ciljno upravljanje tokov materiala težko, če že ne nemogoče, in realizacija bolj naključje kot kaj drugega. Kljub vsemu pa tovrstni primeri dokazujejo, da je možna realizacija različnih zgradb iz lesa iz regionalnih virov. V naslednjem pregledu so predstavljeni primeri iz različnih držav, ki praviloma nimajo dokazov lesa od blizu v procesni verigi.

Kraji z objekti iz regionalnega lesa


Reprezentančne zgradbe in posebne zgradbe kot na primer tukajšnja streha EXPO, ki privlači poglede ... ampak glavna masa lesa je namenjena zasebni gradnji (Foto: B&S)