Vrste eko-geo-lova

Iz Smart Places Network
Skoči na: navigacija, iskanje
Ta stran je prevedena različica strani Öko GeoCach Arten in prevod je 100 % dokončan.

Narava je lepa in čudovita. Med zaščito in uporabo pogosto naletimo na napetosti. Varstvo podnebja in dodana vrednost se morata dopolniti in tolerirati. To spoštujemo in posredujemo pri našem eko-geo-lovu (Foto: HOLZ VON HIER)


Eko-geo-lov

Na naši platformi želimo ponuditi samo lov z ekološkim ozadjem, ki bo posredoval znanje, bo podpiral transfer informacij in vas bo popeljal do lepih krajev v naravi ali do drugih zanimivih mest. Zato jih imenujemo "Eko-geo-lov". Vsi naši lovi so povezani z gozdom, lesom ali kratkimi potmi in varstvom podnebja, lov pa vedno spoštuje določena ekološka načela.


Vrste eko-geo-lovov

Na voljo so (in bodo) naslednji "Eko-geo-lovi".

Vrste eko-geo-lova Opredelitev
Tradicionalni eko-geo-lov = lov za zakladom po geo-koordinatah To je prvotna vrsta geo-lova. Tradicionalni "lov za zakladom" temelji na geo-koordinatah, vključuje dve ali več postaj (s koordinatami), pri čemer na vsaki postaji dobimo navodilo ali namig, kako do naslednje postaje. Na koncu nas čaka darilo v obliki zaklada. Pri geo-lovu običajno na koncu po pravilih najdemo posodo, na podanih koordinatah, z majhnimi predmeti za zamenjavo in knjigo za vpis. En predmet vzamemo in drugega dodamo, v knjigo pa vpišemo vse podatke.
Obratni eko-geo-lov To je lov, ki je v nasprotju s tradicionalnim geo-lovom, kajti namesto iskanja skritega zaklada, iščemo tukaj specialni objekt in vpišemo njegove koordinate.
Okoljski kviz in eko-geo-lov Med eko-geo-lovom je treba odgovoriti na okoljska vprašanja, da lahko pridemo do naslednje postaje.
Eko-geo-lov in znanje o gozdu in drevesnih vrstah Analogno z "zemeljskim lovom "Ameriškega geološkega društva", ki vas popelje na zanimive geološke kraje, želimo z "gozdnim lovom" popeljati do zanimivih gozdov, razgledov po gozdu, gozdnih učnih poteh ali gozdnih pohodniških poteh. Tukaj so na voljo zanimive informacije v povezavi s tam nameščenimi QR-kodami. Poleg tega je na voljo seznam, s katerim je treba na terenu odgovoriti na vprašanja.
Eko-geo-lov in les Lov in les in pomembne informacije o gradnji in lesu kot materialu in pomen lesa od blizu za podnebje in okolje.
Eko-geo-lov in podnebne razmere To je lov, ki po eni strani temelji na trdnem in od prostora neodvisnem lovu in po drugi strani na javljanjih in rezultatih podnebnih skavtov. Vsi tovrstni lovi so povezani z varstvom podnebja in lesom od blizu ali - in kako lahko sami praktično prispevamo k varstvu podnebja.
Eko-geo-lov in dizajn Ta eko-geo-lov predstavlja lesni dizajn v pokrajini in na določenih krajih. Pri tem mislimo na lesni dizajn v moderni obliki, pa tudi tradicionalni dizajn. Na mestih so na voljo prenosi o lovu, pojasnila o modernem dizajnu lesa in tradicionalnem načinu lesene gradnje. QR-kode na terenu ali aplikacija pametnih krajev zagotavljata deloma tudi slike in filme.
Eko-geo-lov in učenje z igro Ta vrsta eko-geo-lova je primerna zlasti za otroke, na krajih ali na poteh razširjajo svoje znanje o gozdu, lesu in podnebju in zbirajo smajlije. Opisi so v prenosih in v SP APP.
Eko-geo.lov in dan odprtih vrat Ta vrsta eko-geo-lova je pravi dogodek, ki ga organiziramo samo občasno in sicer na posebnih prireditvah na terenu, v muzejih, v muzejih na prostem, v botaničnih vrtovih, živalskih vrtovih ali ob dnevih odprtih vrat. Vsi dogodki pa so povezani z gozdom in lesom od blizu, okoljem in podnebjem. Po dogodku lov arhiviramo in po želji ga lahko uporabite pri drugem dogodku.
Lov-na-smeti-in- čiščenje (CITO) "Lov na smeti in čiščenje" je okoljevarstvena pobuda skupnosti geo-lova, s ciljem, da pokrajine očistimo in pripomoremo, da bodo v dobrem stanju tudi med lovom. Ti dogodki so večja srečanja geo-lovcev. Tovrstne love danes že organizirajo nekatera mesta in lastniki gozdov, s ciljem, da očistijo okolje in gozd, kar brez pomoči geo-lovcev ne bi bilo mogoče.