Kraji, ljudje, zgodbe

Iz Smart Places Network
Skoči na: navigacija, iskanje
Ta stran je prevedena različica strani Orte Menschen Geschichten in prevod je 100 % dokončan.

Drugi jeziki:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎italiano • ‎slovenščina


Pametni kraji v Alpah
Alpe so preprosto čudovite! Predstavljamo vam uradno najlepše kraje, namige in nam ljube kotičke. Pojdimo skupaj v veliko in čudovito evropsko regijo. Namigi za vaš naslednji izlet, zanimive muzeje, privlačne kolesarske in pohodniške poti. Pokazali vam bomo najlepše kraje v Alpah na temo gozdov in lesa.

Oglejte si pregled na (rastočem) zemljevidu pametnih krajev v veliki evropski regiji alpskega prostora.

Zemljevid pametnih mest

Alpe so preprosto čudovite! Pojdimo skupaj v veliko in čudovito evropsko regijo (Foto: LES OD BLIZU buy. fotolia)
Moj pametni kraj
Visokogorje ali predalpski svet, naša pokrajina je tako raznolika in lepa, čeprav najlepših krajev pogosto sploh ne poznamo. Je to zate najlepši razgled, tvoj najljubši muzej, tvoj najprijetnejši gozdni žarek ali tvoj najlepši sprehod po gozdu? Skupaj bomo pokazali, kako lepa je naša pokrajina.

Ker pa za kraje, ki jih bomo naložili na to mesto, zahtevamo določeno raven kakovost, iščemo Skavte pametnih krajev, ki bodo z nami skupaj gradili mrežo najlepših kotičkov v alpskem prostoru. Prijavite se za skavta pametnih krajev.

Več o kontaktnih točkah lahko izveste tukaj: Kontakti

Na tej povezavi so vam na voljo kontaktni obrazci skavtov pametnih krajev v vašem jeziku.


Raznolikost naših pokrajin in najljubši kotički so vedno razlog za obisk (Foto: HOLZ VON HIER)
Zgodbe in pravljice
Zgodbe in pravljice iz Alp

Vsi poznamo pravljice bratov Grimm. Kdo pa pozna stare pravljice, pripovedke in mite o drevesih, gozdovih in lesu iz Alp? Naj vas očara svet poln napetih zgodb za stare in mlade. Preberite svoje najljubše zgodbe iz Nemčije, Avstrije, Italije, Francije in Slovenije:


Zgodbe in pravljice iz Nemčije

Zgodbe in pravljice iz Avstrije

Zgodbe in pravljice iz Italije

Zgodbe in pravljice iz Francije

Zgodbe in pravljice iz Slovenije

Vile, mlinarji, gozdarji, princi, hudobneži in celo izgubljeni škrati, Alpe so polne zgodb, mitov in pripovedk, ki se jih splača odkriti (Foto: HOLZ VON HIER buy. photocase)
Podnebni skavt
Zdravo otroci, iščemo podnebne skavte

Le kaj je to? Podnebni skavti so v svojih skupnostih, občinah in okrožjih predstavniki varstva podnebja. Naloga podnebnih skavtov je, da ugotovijo, kjer lahko dodatno poskrbijo za varstvo podnebja, v šoli, občini ali mestu. Povsem upravičeno boste lahko rekli: „Prihodnost pripada nam! Pomagajte nam pri varstvu podnebja, kajti omahovanje ni naša izbira“

Več na: Podnebni.skavti.info

Dobro, zdaj pa vstanite! Saj vas vendar ni treba več buditi s poljubi. To je vendar vaša prihodnost! Veselimo se druženja z vami! (Foto: HOLZ VON HIER)