From Smart Places Network
Revision as of 10:58, 4 December 2020 by Strohmeier (talk | contribs)
Jump to: navigation, search
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎italiano • ‎slovenščina

Dobrodošli v spletnem okolju TIMBER.WIKI

Zahvala: Ta projekt sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj v okviru programa Interreg Alpine Space.


Kraji, ljudje, zgodbe
Spoznajte pametne kraje in preberite zanimive zgodbe o gozdovih, lesu in regijah. Skupaj obiščimo kraje, povezane s podnebjem, z gozdovi in lesom.


Smart Place-Länglich-2.jpg
Izdelki in stavbe
Spoznajte skupine izdelkov v zbiru vzorčnih izdelkov, poiščite podnebju prijazne lesene izdelke in oglejte si stavbe, ki so jih v vaši regiji zgradili iz domačega lesa oziroma iz lesa od blizu.


Smart Place-Länglich-12.jpg


Igrajte se, učite se in sooblikujte
Tukaj ste lahko aktivni. Poiščite kraje ekološkega geolova (geocaching), spoznajte, kateri les vam ustreza, naložite si lov na zaklad, sodelujte v anketah, preverite svoje znanje v ekološkem kvizu, sodelujte v nagradni igri za video-posnetek ...


Smart Place-Länglich-13-b.jpg
Zaščita podnebja
Tukaj boste izvedeli, kaj lahko sami naredite za zaščito podnebja in za svojo regijo. Začnite se aktivno zavzemati za podnebje! Prihodnost bo takšna, kakršno bomo ustvarili skupaj! Tukaj so vam na voljo informacije o podnebju, primerjave izpustov CO2, spoznajte ekološke oznake in še več.
Smart Place-Länglich-16.jpg


Komplet orodij (Toolkit)
V kompletu orodij lahko podjetja, občine, načrtovalci in zainteresirani investitorji najdejo orodja, ki jim olajšajo načrtovanje in gradnjo ter oskrbo z lesom z nizkim ogljičnim izpustom oz. z lesom od blizu.


Smart Place-Länglich-14.jpg
Prenosi
Prenesite si letake in plakate ter svetovalce za nakupovanje, poiščite koristne naslove, članke o trgovskem blagu in si oglejte darila. Veliko zabave pri brskanju in iskanju.
Smart Place-Länglich-15.jpg